בעשור העשירי, הפירמה ממשיכה להיות מעורבת בצמתים החשובים ביותר ולהשפיע על תחום המשפט בישראל. הפירמה מייצגת את חברת מארש בפרשת פיצוץ לוויין "עמוס 6" וכן מייצגת את חברת Raytheon בהגנה על PAVEWAY, סימן מסחר בבעלותה. כמו כן, הפירמה ממשיכה להיות שותפה לבניית הארץ ומלווה את פרויקטי התשתיות הגדולים במדינה. בשנים אלו הפירמה גם מייצגת את בנק דיסקונט בהליכי פשיטת הרגל שמתנהלים כנגד איש העסקים אליעזר פישמן, במה שנחשב לפרשת חדלות הפירעון הגדולה בהיסטוריה של מדינת ישראל.
תחום הקניין הרוחני, על ענפיו השונים ובהם: פטנטים, סימני מסחר, עיצובים, זכויות יוצרים, סודות מסחריים ועוד, היה והינו אחד מתחומי ההתמחות והפעילות העיקריים של ש. הורוביץ מאז הקמתו. לצד משפטי הפטנטים החשובים ביותר אשר עיצבו את התחום, עסק המשרד, באופן נרחב ואינטנסיבי, גם בתחומים אחרים של הקניין הרוחני: זכויות היוצרים בקוביות ההרכבה של לגו, הסכסוך הגלובלי סביב מותג הבירה באזווייזר, ועוד. ברבות השנים, קבוצת הקניין הרוחני של ש. הורוביץ הפכה להיות הגדולה, המגוונת והמנוסה ביותר בקרב משרדי עורכי הדין המובילים בישראל והיא היתה מעורבת, ומעורבת עד עצם היום הזה, בתיקי הקניין הרוחני התקדימיים, המרתקים והמאתגרים ביותר בישראל, שבחלקם הינם בעלי השלכות והשפעות בינלאומיות.
השקעה כושלת של חברות בקבוצת IDB הובילה לכך ש-IDB אחזקות לא יכלה לעמוד בהתחייבויותיה בסך של מאות מיליונים שקלים לבעלי האג"ח שלה, ובהם בנק מזרחי שיוצג על-ידי המשרד. בפרשת IDB עוצב מחדש המצב המשפטי בנוגע להסדרי חוב. מדובר באחד מהסדרי החוב הגדולים והמורכבים ביותר שידע המשק הישראלי, הן מבחינה משפטית, נוכח השאלות התקדימיות שנידונו במסגרתו, והן מבחינה כלכלית, לאור היקף החובות של הקונצרן, כמות הנושים וגודל הקונצרן.
משרדנו ייצג את בנק דיסקונט בהליכי פשיטת הרגל שמתנהלים כנגד איש העסקים אליעזר פישמן, שעמד בראש קבוצת חברות שחשבונותיהן נוהלו בדיסקונט ושהועמד לטובתן אשראי בהיקף של מאות מיליוני שקלים. מדובר באחד מהליכי חדלות הפירעון הגדולים ביותר שהתנהלו בישראל, במסגרתו משרדנו הגיש בשם הבנק תביעת חוב בסך של כ-283 מיליון ₪; מימש מניות של חברת כלכלית ירושלים בע"מ ששועבדו לטובת הבנק תמורת סך של כ-24 מיליון ₪; מומשו נכסי נדל"ן, בהם נכס שנמכר תמורת כ-50 מיליון ₪ ועוד.
במהלך ניסוי שנערך בלווין "עמוס 6" ביום 1.9.2016, יומיים לפני שיגורו לחלל, התפוצץ המשגר והלוויין נהרס כליל. בתביעה על סך 55 מיליון ₪ שהגישה מפתחת הלוויין ,התעשייה האווירית לישראל ("תע"א"), בין היתר נגד חברת מארש האנגלית (הברוקר בעסקת ביטוח הלוויין), שיוצגה על-ידי משרדנו, נטען כי מארש התרשלה בכך שלא עדכנה את התע"א בדבר ההשלכות של הניסוי על ההיבט הביטוחי, אף שלכאורה ידעה על כך. מארש טענה שהאחריות לעדכון התע"א מוטלת על המבטחות וההליך הסתיים בפשרה.
שתי חברות אמריקאיות מובילות לייצור נשק ניהלו ביניהן מאבק משפטי שנמשך מספר שנים בקשר לזכויות בשם PAVEWAY, בנוגע לערכות שהופכות פצצות קונבנציונליות לפצצות "חכמות". המשרד, בהובלת עו"ד אבי אורדו, ייצג את חברת Raytheon, אשר טענה כי PAVEWAY הינו סימן מסחר בבעלותה. "הקרב המשפטי" התנהל במקביל בעשרות מדינות, אולם הפוקוס עבר לישראל, בה ההליך התקדם מהר יותר והגיע לשלב ההוכחות בו הושגו הישגים. בעקבות זאת, הצדדים הסכימו לנהל הליך גישור בינלאומי, אשר גם בו Raytheon יוצגה על-ידי המשרד.
בשנת 2010 מונה עו"ד אלקס הרטמן כבורר מטעם המדינה בבוררות אשר עניינה מחלוקת שהתגלעה בין המדינה לבין חברת כיל, בענין התמלוגים להם זכאית המדינה בגין השימוש במחצבי ים המלח. בפנל הבוררים ישבו גם עו"ד רם כספי והשופטת בדימוס טובה שטרסברג-כהן.
המשרד ממשיך לתרום לבניית הארץ ומלווה את פרויקטי התשתיות הגדולים במדינה. המשרד מעניק ליווי שוטף לקבלנים ולמזמיני העבודה, כבר משלב ההליך המכרזי והגשת ההצעה למכרז, דרך ייצוג בהליכי ליטיגציה, ככל שישנם, בעניין תוצאות המכרז, ולאחר מכן – במהלך חיי הפרויקט, לרבות הליכי הליטיגציה ככל שמתנהלים בעניינו. בין הפרויקטים בהם המשרד היה מעורב: פרויקט הרחבת משכן הכנסת בירושלים, הארכת כביש 6 צפונה, הקמת מקטעים שונים של הרכבה הקלה בגוש דן, פרויקט הרחבת כביש 1, פרויקט אגירה שאובה בהר הגלבוע, ועוד ועוד.
משרדנו ליווה את גיבוש היחסים של חברת החשמל עם השותפות במאגרי הגז הטבעי, החל ממתווה הגז ועד היום. בנוסף, החל משנת 2019, ולראשונה בתולדות המדינה, מבוצעת רפורמה במשק החשמל ושינוי מבני בחברת החשמל להעברת מקטעים ברשת אספקת החשמל לידיים פרטיות. משרדנו מלווה את חברת חשמל גם ברפורמה זו. כמו כן, משרדנו ליווה את גיבושו ההיסטורי של הסדר הנכסים של חברת החשמל מול המדינה ואף סייע לה בהמשך הובלתה כשחקן מפתח בהתפתחות האנרגטית הירוקה והמתחדשת בישראל, עם השלמת ניסוח התקנות להפחתת פליטות לאוויר באתרים שונים שהיא מפעילה.
משרדנו ייצג את פז חברת נפט בע"מ, בעתירה אשר במרכזה סוגיית התחרותיות בשוק הדלק ומוצריו. העותר, צרכן דלק לרכבו הפרטי, סבר כי יש לשנות מן ההסדרים אליהם הגיע הממונה על הגבלים עסקיים עם חברות הדלק הוותיקות ולקבוע, בהתאם לסמכותו, כי ההתקשרות בינן לבין מאות תחנות תדלוק הפועלות ברחבי ישראל מהוה הסדר כובל. בג"ץ קבע כי, במקרה דנא, לא נמצא מקום להתערב בשק"ד הממונה ועל כן העתירה נדחתה.
משרדנו ייצג את (CNR) Changchum Railway Vehicles Co. Ltd, אשר זכתה במכרז לתכנון, ייצור, אספקה, ותחזוקה של 90 קרונות (עם אופציה) עבור "הקו האדום" של הרכבת הקלה. הדיון נסב אודות השאלה האם החלטת הוועדה בדבר זכייתה נתקבלה כדין. בית המשפט העליון פסק, כי בהינתן מורכבות המכרז, לא נפלו פגמים מהותיים המחייבים את ביטולו. אשר על כן, הערעור נדחה וזכייתה של המשיבה 2 נותרה על כנה.
משרדנו ייצג את חברת פנגיאה בעתירה לביטול זכייתה של חברת אומגה במכרז לביצוע בדיקות קורונה בנתב"ג, עקב פגמים בהליך המכרז ובהצעתה של אומגה. למרות שחלפו חודשים ארוכים לאחר השלמת הזכיה וההתקשרות, העתירה התקבלה, וחברת פנגיאה הוכרזה כזוכה במכרז.
באתר זה נעשה שימוש בעוגיות (cookies) ובכלי ניטור ואיסוף נתונים, לשיפור הגלישה באתר, לצרכי שיווק והתאמה אישית, ולמטרות נוספות. בכל שימוש באתר, אתה מסכים לקבלת העוגיות, לשימושים אלו בעוגיות ובכלי הניטור, ולמתן גישה לנתונים השמורים בעוגיות אלו. לפירוט נוסף ניתן לעיין במדיניות הפרטיות.