בשנות ה-80, פירמת ש. הורוביץ ושות' ממשיכה לגדול ולהיות מעורבת בפרשיות הסוערות של המדינה.
ד"ר אמנון גולדנברג ז"ל מייצג את איציק מרדכי בפרשת קו 300, ומחלץ אותו ממהלך ההפללה של השב"כ.
כמו כן, המשרד מייצג את מפוני ימית על רקע חתימת הסכם השלום עם מצרים.
גם בוועדת כהן, שחקרה את פרשת סברה ושתילה, לקח המשרד חלק חשוב, כשייצג את ראש המוסד דאז, נחום אדמוני.
במישור האזרחי, המשרד ייצג בהליך תקדימי בעניין זכויות יוצרים הנוגע לקוביות לגו המוכרות, ובכך נטל חלק פעיל בעיצוב דיני הקניין הרוחני בישראל.
"פרשת קו 300" נולדה בהשתלטות של ארבעה מחבלים, ביום 12.4.1984, על אוטובוס שנסע מתל אביב לאשקלון ובו כ-40 נוסעים. האוטובוס נבלם על-ידי כוחות הביטחון באזור שבו נכחו גם כלי תקשורת רבים. צילום מתום האירוע העלה כי שני מחבלים הורדו מהאוטובוס בעודם חיים ואולם, תוך פרק זמן קצר, נמסר כי המחבלים מתו. איציק מרדכי, קצין צנחנים וחי"ר ראשי דאז, פיקד על אירוע ההשתלטות וחילוץ הנוסעים. בחקירת הפרשה, הפנה השב"כ אצבע מאשימה כלפי איציק מרדכי, אשר יוצג על-ידי עו"ד אמנון גולדנברג. בתום החקירה, אשר נערכה במשך כשנתיים ומחצית, איציק מרדכי נוקה מכל אשמה.
המשרד ממשיך לגדול ולהתפתח. בין השנים 1984-1982 מצטרפים למשרד עו"ד אלקס הרטמן ועו"ד טל בנד, אשר התחילו את דרכם המקצועית כמתמחים במשרד, ולימים יהיו מראשיו.
באותה העת, המשרד היה ממוקם ברחוב יהודה הלוי. בשנת 1986, עם התרחבותו, המשרד עבר למשכנו הנוכחי ברחוב אחד העם 31 בתל-אביב.
למבנה זה, שהוקם בסוף שנות ה-20 של המאה הקודמת, היסטוריה ארוכת שנים, שאף מוקדמת למועד הקמת המשרד. המבנה מתאפיין בסגנון האקלקטי, שעיקרו שילוב אדריכלות מערבית עם סגנונות קישוטיים שונים.
הסכסוך המר בין האחים משה וסמי יוחננוף על השליטה בחברת גדות, נחשב לאחד הסכסוכים המשפחתיים המפורסמים של שנות ה-80 של המאה הקודמת, ולתיק הנוצץ של אותה תקופה. המערכה, שהוגדרה בעיתונות כ"בוררות המיליארדים", נמשכה שנים ארוכות, במסגרתה התקיימו דיונים בשלל מקומות אקזוטיים ובהם לקחו חלק צמרת עורכי הדין. עלות הבוררות נאמדה בסך של יותר מ-15 מיליון דולר ובסופה נפתר הסכסוך כאשר עו"ד אמנון גולדנברג ממשרדנו, שייצג את משה יוחננוף, זכה בבוררות.
משרד ש. הורוביץ ושות' ייצג בעלי דין בתיקים תקדימיים רבים, ובתוך כך לקח חלק פעיל בעיצובם של דיני הקניין הרוחני בישראל. כמסגרת המאבק של יצרנית צעצועים להגנה על זכויות יוצרים בקוביות "לגו" שייצרה, ניתן פסק דין בסוגיות תקדימיות רבות, באשר להגדרת זכויות יוצרים ביצירה, היקף ההגנה של הזכויות, הממשק בין דיני זכויות היוצרים לדיני המדגמים, ההגנה על יצירות פונקציונאליות ועוד (ע"א 513/89 Interlego A/S נ' Exin-Lines Bros S.A). בתמונה אשר צולמה במהלך הדיונים בהליך, מופיעים צוות המשרד שטיפל בתיק ובראשו עו"ד אמנון גולדנברג וכן המוצגים – קוביות לגו.
חברת בירה ממשלתית צ'כית, המייצרת בירה המכונה באדוויזר (לטענתה על-שם מקום ייצורה), תבעה באמצעות המשרד מחברת טמפו את הפסקת ייצור מותג הבירה האמריקנית "באדוויזר" (ע"א 784/88 budejovicky budvar נ' busch incorporated-anheuser). הסכסוך היה חלק ממערכה גלובלית שנמשכה למעלה ממאה שנה.
התביעה עסקה במגוון שאלות מסחור כינויי המקור וסימני מסחר, שמות גאוגרפיים ובתהליכי ייצור בירה. המחלוקות הגיעו לבית המשפט העליון, לרבות לדיון נוסף. בסופו של מאבק שנמשך בישראל למעלה מ- 20 שנים, הגיעו הצדדים לפשרה לשביעות רצונם של יצרני הבירה האמריקאית.
ועדת כהן, ועדת החקירה הממלכתית שהוקמה בעקבות הסערה הציבורית, חקרה את העובדות והגורמים לטבח סברה ושתילה, ובתוך כך בחנה גם את תפקודו של אדמוני, אשר יוצג על-ידי עו"ד אמנון גולדנברג. הוועדה קבעה כי אדמוני אמנם לא סיפק לממשלה "התרעה חד משמעית על הסכנה בקשר עם כניסת הפלנגות למחנות, כניסה שעליה לא העיר ראש המוסד דבר בהערכת המצב שנתן בישיבת הממשלה" אך הוחלט כי אין לייחס חומרה להימנעותו זו של ראש המוסד והוא המשיך לכהן בתפקידו.
בהליך תקדימי בדיני החברות (ע"א 817/79 קוסוי נ' בנק י.ל. פויכטונגר בע"מ), במסגרתו ייצג המשרד את אחת המערערות, בעלת המניות בבנק י.ל. פויכטונגר בע"מ, הטיל בית המשפט העליון לראשונה חובת אמון על בעל שליטה בחברה בקובעו: "בעל מניות שליטה, המבקש למכור את מניותיו, חב חובת אמון לחברה באשר למכירה זו, ועליו לפעול כלפיה בתום-לב ובהגינות, והוא מפר את חובתו, אם הוא מוכר מניותיו לקונה, אשר למיטב ידיעתו ירוקן את החברה מנכסיה ויביא אותה למצב של אי-סולוונטיות."
עתירה שהוגשה לבג"ץ נגד מפעל הפיס, שעניינה מינוי מפיצים לכרטיסי הגרלה, נדחתה על הסף מחמת חוסר סמכות של בג"ץ לדון בהליך (בג"צ 126/84 גלבוע נ' מפעל הפיס). באשר לשאלת הסמכות טענות מפעל הפיס, אשר יוצג על-ידי משרדנו, התקבלו במלואן ולפיהן מפעל הפיס אינו ממלא תפקיד ציבורי מכוח הדין; משפעילותו בקשר לעתירה נעשית בתחום המשפט הפרטי בלבד לבג"ץ אין סמכות לדון בעתירה.
במסגרת סכסוך נדל"ני בין חברות יזמיות פרטיות שיוצגו על-ידי משרדנו לבין עיריית נתניה, שניסתה להתנער מעסקה רבת היקף, בית המשפט העליון דן בטענות העירייה לפיהן העובדה שהחוזה לא אושרר על-ידי שר הפנים, מבטלת את החוזה מחמת אי חוקיות, והחוזה אינו מחייב את העירייה משום שלא הייתה צד לו. בית המשפט העליון דחה את טענות העירייה בערעור ואפשר לחברות לתבוע השבה מהעירייה (ע"א 65/85 עיריית נתניה נ' נצ"ב נתניה בע"מ ואח').
משרדנו ייצג את חברת ההשקעות של בנק המזרחי המאוחד בע"מ בתביעה שהוגשה נגדה על ידי בעלי מניות שטענו כי הצעת זכויות שהפנתה החברה לבעלי סוגי מניות שונים קיפחה אותם. משכך, הם זכאים לקבל את ההטבה או את שוויה, וכן כי יש להעניק להם סעד לשם הסרת הקיפוח ועושק המיעוט שנוצרו בעקבות חלוקת הזכויות האמורה. בית המשפט המחוזי דחה את תביעתם וגם הערעור שהוגש נדחה (ע"א 226/85 שאשא חברה לניירות ערך והשקעות בע"מ נ' בנק "אדנים" למשכנתאות).
באתר זה נעשה שימוש בעוגיות (cookies) ובכלי ניטור ואיסוף נתונים, לשיפור הגלישה באתר, לצרכי שיווק והתאמה אישית, ולמטרות נוספות. בכל שימוש באתר, אתה מסכים לקבלת העוגיות, לשימושים אלו בעוגיות ובכלי הניטור, ולמתן גישה לנתונים השמורים בעוגיות אלו. לפירוט נוסף ניתן לעיין במדיניות הפרטיות.