עשור רביעי למשרדנו.
שנות ה- 50 של המאה הקודמת.
למדינת ישראל שזה עתה נוסדה נדרשת הנהגה אחת, ולא פחות חשוב – חוק אחד שווה לכולם.
את הקמת מערכת המשפט, שמהווה אחת מזרועות המדינה, מלווה המשרד כבר מתחילת הדרך.
בעשור זה, המשרד הולך וגדל ומצטרפים אליו שחקני מפתח חשובים כגון עוה"ד צבי טל (שלימים מונה לשופט בית המשפט העליון) וקתרין לוטי. נחמיה סלומון ורותה אורן, שהפכו לעמודי תווך בפירמה, הצטרפו גם הם בשנים אלו.
באותן שנים הפירמה מלווה את חברת מפעלי ים המלח בע"מ, את הקמת חברת מסחור הידע מבית מכון ויצמן, את האוניברסיטה העברית וחברות כגון פולגת וסוגת.
בתקופת המנדט, ייעץ המשרד לממשלת המנדט בנושאים משפטיים שונים. מאוחר יותר, נטל המשרד תפקיד מרכזי וחשוב בעיצוב מערכת המשפט של המדינה שבדרך. עו"ד הורוביץ עמד בראש ועדה אשר דנה ב"מבנה מיניסטריון המשפטים ובתי הדין". הוא הגה וגיבש הצעות לאופן מינוי השופטים ולתכנון מבנה בתי הדין. חלק לא מבוטל מרעיונותיו והצעותיו התקבלו והם נהוגים עד ימינו. נשיא בית המשפט העליון הראשון, משה זמורה, נהג להתייעץ רבות עם עוה"ד הורוביץ ולוין בעניינים שונים הנוגעים למערכת המשפט ואף בקשר להרכבו הראשון של בית המשפט העליון, לרבות ביחס למינויו האישי של זמורה.
בעקבות המלצה חמה שקיבל מבעלת חנות לספרות מקצועית, צבי טל, לימים שופט בית המשפט העליון, פנה וביקש להתמחות בסניף המשרד בירושלים, והחל את התמחותו בשנת 1953. לאחר סיום ההתמחות, הוסמך צבי טל כעורך דין, והמשיך לעבוד במשרד, עד לשנת 1964. השופט (בדימוס) טל סיפר, כי המשרד ייצג בתקופתו מוסדות כאוניברסיטה העברית, הסתדרות מדיצינית הדסה, חברת חשמל ועוד, וכי הוא עצמו העדיף לייצג לקוחות ציבוריים. השופט (בדימוס) טל שימש כמנהל עזבונו של שלום הורוביץ, והמשיך לפקוד את קברו של הורוביץ מדי שנה במועד אזכרתו, עד לשנות חייו האחרונות.
עו"ד נחמיה סלומון, שהצטרף כשותף למשרד עוד בשנות ה-40, הפך למומחה גדול בתחום המשפט המסחרי. עיקר זמנו של סולומון הוקדש למתן ייעוץ וליווי משפטי שוטף למשקיעים זרים ולחברות תעשיה במשק הישראלי. בזכות מומחיותו בתחום העסקי לקוחותיו של סולומון רכשו כלפיו אמון והערכה רבים. סולומון היה השותף האמון על ניהול המשרד עד שלהי שנות ה-70.
בשנת 1955 הצטרפה למשרד עו"ד קתרין לוטי, אשר הייתה ידועה במומחיותה בתחום המסחרי, ושמשה כיד ימינו של אברהם לוין. במסגרת עבודתה במשרד קתרין לקחה חלק בעסקאות חשובות כגון הסכמי מפעלי ים המלח, ייצגה את אמריקן סיאנמיד קומפני ולקחה חלק בניסוח חוק הפטנטים. בשנת 1965, פרשה מהמשרד, ונתמנתה לראש המחלקה המשפטית של בנק לאומי. בשנת 1981 הצטרף בנה, עו"ד ריצ'רד לוטי למשרד ועבד בו עד לשנת 1986. בשנת 2019, הצטרפה למשרד נכדתה, עו"ד יעל לוטי.
רותה אורן החלה את התמחותה במשרד בשנת 1957, הוסמכה כעו"ד בשנת 1959, והמשיכה לעבוד במשרד, בהמשך כשותפה, עד ימיה האחרונים. אורן הפכה לאחת מעורכות הדין המוערכות בישראל בתחומי המשפט התאגידי והמסחרי. אורן נודעה כאשפית בכתיבת וניסוח חוזים, והיא הקפידה להקדיש לניסוחם את מלוא מרצה. אורן בלטה לא רק בשל הידע שלה, חכמתה וידיעתה המשפטית, אלא גם בשל השכל הישר שהפגינה, מסירותה המוחלטת ללקוחותיה והקולגיאליות שלה, תכונות שהיו מבוססות על היושר, האתיקה הגבוהה והמוסר שלה.
אברהם לוין ייצג חלק מהנתבעים בתביעה שהוגשה על ידי בעל מניות מיעוט בחברה, בטענה לעושק המיעוט. בפסק דין מנחה בתחום, דחה בית המשפט את התביעה, ופסק כי לא יתערב בשיקול הדעת של החברה, כל עוד לא הוכח שהרוב עושה שימוש לרעה בכוח שהוענק לו, בנשלו את המיעוט מרכושו או בפועלו לרעת החברה.
אברהם לוין ייצג את התובעת, הפירמה האמריקאית פרק, דייויס ושות', בתביעה למתן צו מניעה כנגד הפרת הפטנט שלה בנוגע לחומר רפואי אנטיביוטי שחשיבותו רבה מאד. בפסק דין מנחה בתחום, בית המשפט קיבל את התביעה, והתייחס לתנאים להכרה בפטנט.
החל משנת 1957, אברהם לוין וקתרין לוטי ייצגו את אמריקן סיאנמיד קומפני בתביעה להפרת פטנט שהגישה נגד יצרן איטלקי בשם לפטיט ס.פ.א. במהלך הדיון בתביעה הגישו לוין ולוטי, באופן תקדימי, בקשה לתיקון פטנט. בתום הליך ביניים מורכב, בית המשפט העליון קיבל את הבקשה, ובהליך העיקרי התקבלה גם תביעת ההפרה עצמה.
בשנת 1959 הוקמה ידע חברה למחקר ופיתוח בע"מ – חברת מסחור הידע שבבעלותו של מכון ויצמן למדע. מאז הוקמה חברת ידע, היא הייתה מעורבת ברישוי של כ-1,400 משפחות פטנטים. המשרד מלווה את חברת ידע החל מהקמתה. החוזים שניסחה רותה אורן עבור מכון ויצמן וידע, והמנגנונים הייחודיים שיצרה כדי לאזן בין החופש האקדמאי של המדענים לבין שמירת זכויות המכון והמדענים והיכולת למסחר את פיתוחיהם, נהוגים עד היום ואף אומצו על-ידי גופים רבים בארץ ובעולם
באתר זה נעשה שימוש בעוגיות (cookies) ובכלי ניטור ואיסוף נתונים, לשיפור הגלישה באתר, לצרכי שיווק והתאמה אישית, ולמטרות נוספות. בכל שימוש באתר, אתה מסכים לקבלת העוגיות, לשימושים אלו בעוגיות ובכלי הניטור, ולמתן גישה לנתונים השמורים בעוגיות אלו. לפירוט נוסף ניתן לעיין במדיניות הפרטיות.