בשנות ה-90 פירמת ש. הורוביץ מלווה מקרוב את הפרשיות המעניינות ביותר באותן השנים, ובעיקר את משפט הבנקאים המפורסם שעורר סערה במדינה.
כמו כן, בעשור השמיני פעל המשרד במרץ בייצוג בתחום הקניין הרוחני של חברת טבע וחברת Hughes aircraft האמריקאית, ליווה הליך תקדימי בדיני מכרזים של חברת החשמל, ואפילו ייצג את מדינת ישראל בנושא תביעה של סוכני מוסד בפרשת לילהאמר.
משפט הבנקאים, הוא ההליך הפלילי שנוהל בשנת 1990 נגד ראשי הבנקים הגדולים בישראל, שהואשמו בוויסות מניות הבנקים. נטען כי וויסות המניות, שהביא לעלייה משמעותית בערכן, הוא שהוביל למשבר הכלכלי החריף שהתרחש בשנת 1983, שהסתיים בהלאמת הבנקים הגדולים בישראל וירידה ניכרת בערכן של השקעות הציבור במניותיהם. דר' אמנון גולדנברג וצוותו ייצגו בהליך את IDB, את בנק דיסקונט ומנהליו הבכירים. התיק היה בין הסבוכים והמאתגרים ביותר שנוהלו אז. המייצגים התמודדו עם מספר רב של סוגיות מורכבות, משפטיות ושונות, בהיקף חומר חסר תקדים. המשרד הצליח להביא לזיכוי מחלק ניכר מהאשמות, ובראשן הפגיעה ביציבות הבנקים, וביטול כל עונשי המאסר כך שאיש מבין הבנקאים לא נשא במאסר בפועל.
החל משנות ה-90 ליווה המשרד, בהובלתו של עו"ד טל בנד, את חברת טבע, במאבק שהתפתח מול הממשל האמריקאי, אשר הפעיל לחץ על ממשלת ישראל לתקן את חקיקת הקניין הרוחני בישראל, כך שתגביל את פעילותה של טבע, ושל תעשיית התרופות המקומית בכלל. המערכה הסתיימה בהסכם בין הממשלות, שהגיע ב-2010, שמר בהצלחה על כוחה ויכולותיה של טבע ותעשיית התרופות המקומית, ויושם בתיקונים לחקיקת הקניין הרוחני בישראל.
משרדנו ייצג את חברת Hughes aircraft company בתביעה שהוגשה כנגד מדינת ישראל בגין הפרה של פטנט.
הפטנט שפותח על-ידי החברה עסק במערכות תצוגה אופטיות הכוללות עדשות הולוגרפיות, המשמשות טייסי קרב.
בפסק דין תקדימי, בו פסק בית המשפט העליון לטובת Hughes aircraft company, דן בית המשפט בעקרונות הליבה של דיני הפטנטים.
פסק הדין היווה אבן דרך בהתפתחות דיני הפטנטים בישראל וגם כיום לא נס ליחו (ע"א 345/87 hughes aircraft company נ' מדינת ישראל).
בהליך תקדימי שבו משרדנו ייצג את חברת נועם אורים, המחזיקה במפעל בקיבוץ אורים, נדונה תוקפה של פוליסת ביטוח שתנאיה סוכמו בעל-פה עם סוכנות ביטוח, אך בטרם אושרה הפוליסה על-ידי חברת הביטוח אירע מקרה הביטוח שבו המפעל נשרף.
בפסק דין תקדימי, נקבע כי יומיים לפני התלקחות השריפה במפעל נכרת חוזה ביטוח מחייב ותקף בין הצדדים על יסוד סיכום התנאים בעל-פה, ושסוכנות הביטוח היא שלוחה של חברת הביטוח בכל הנוגע למו"מ לקראת כריתת החוזה (ע"א 702/89 אליהו חברה לביטוח בע"מ נ' נועם אורים).
ערעור שהוגש על-ידי מפעל ייצור הזכוכית פניציה, כנגד חברה צרפתית, ואשר עסק בדגמי כוסות זכוכית מחוסמת שייצרה פניציה, דגמים שהיו כמעט זהים לחלוטין לשלושה דגמים המיוצרים זמן רב על-ידי החברה הצרפתית. בהליך נדונה שאלת דרכי הוכחת קיומו של מוניטין בעילת גניבת עין.
בפסק דין תקדימי התקבלה טענת פניציה, שיוצגה על-ידי משרדנו, לפיה אין בהעתקת הכוסות על צורתן, לבדה, כדי להוכיח שהחברה הצרפתית רכשה מוניטין במוצר, הדרוש לביסוס התביעה בעילה של גניבת עין (ע"א 18/86 מפעלי זכוכית ישראליים פניציה בע"מ נ' DE SAINT GOBAIN).
בערעור שהוגש על-ידי חברת חשמל בעניין תוצאות מכרז שהיא פרסמה להקמת מבנה עליון של תחנת הכוח בסמוך לאשקלון, נדונה שאלת הסמכות של בעל מכרז לפסול הצעה במכרז, הגם שהייתה הזולה ביותר, וזאת מחמת הטעיה ו"תכססנות" של המציע.
בפסק דין תקדימי התקבלה טענת חברת חשמל, שיוצגה על-ידי עו"ד יהושע חורש ממשרדנו. נקבע כי המנסה להערים על בעל המכרז באורח בלתי נאות, בין על-ידי הטעיה מחושבת ומכוונת ובין על-ידי "תכססנות", ראוי שהצעתו תיפסל על הסף (ע"א 700/89 חברת חשמל נ' מליבו).
פרשת לילהאמר אירעה בעיר לילהאמר שבנורווגיה ב-21 ביולי 1973 במסגרת "מבצע זעם האל", כאשר סוכני מוסד הרגו צעיר מרוקאי בשם אחמד בושיקי, לאחר שסברו כי הוא עלי חסן סלאמה, מראשי ארגון הטרור "ספטמבר השחור". בתום המשפט הפלילי כנגד סוכני המוסד שנעצרו בנורווגיה, תבעה משפחתו של אחמד בושיקי את מדינת ישראל בתביעת פיצויים. משרדנו טיפל בהגנה על האינטרסים של מדינת ישראל.
המשרד, באמצעות עו"ד אמנון גולדנברג, ייצג את ח"כ פרופ' אבנר חי שאקי בפסק דין תקדימי, במסגרתו בית המשפט העליון בחן את גדרי ההתיישנות של עבירות פליליות.
בג"ץ קבע כי חסינות פרלמנטרית משהה את מירוץ ההתיישנות רק אם המניעה להעמדה לדין הייתה החסינות עצמה.
נקבע כי, באותו במקרה, אי הגשת כתב האישום נבעה מהחלטה של היועץ המשפטי לממשלה, שהחליט שלא להעמיד לדין את ח"כ שאקי מחמת חוסר ענין לציבור (בג"ץ 6972/96 התנועה למען איכות השלטון נ' היועץ המשפטי לממשלה – מיכאל בן יאיר).
המשרד, ייצג את המכללה למינהל בעתירה שהגישה נגד לשכת עורכי הדין, בטענה כי סיווג המכללה כמוסד "בלתי אקדמאי" במסגרת פרסום שיעור ההצלחה בבחינות ההסמכה, מהווה פגיעה בשמו הטוב של המוסד.
בית המשפט קבע, שלשכת עורכי הדין רשאית לפרסם את תוצאות הבחינות של בוגרי המכללה עם "מכללות שלא הוכרו כמוסדות להשכלה גבוהה", ובלבד שתכלול הבהרה מפורשת שכך עשתה. קביעה עקרונית וחשובה בפסק הדין היתה שמוסדות אקדמיים זכאים לקבל נתונים בנוגע לתוצאות הבחינות של בוגריהם (בג"ץ 2594/96 המסלול האקדמי של המכללה למינהל נ' לשכת עורכי הדין בישראל ואח').
המשרד ייצג את חברת השקעות דיסקונט בע"מ ואת יעקב אשל, המשיבות בע"א 218/96 ישקר בע"מ נ' חברת השקעות דיסקונט בע"מ.
דיסקונט החזיקה ב-26.7% ממניות חברה פרטית, שהחזיקה בכל המניות של חברת ישקר. כאשר סירבה ישקר להמציא לדיסקונט את דוחותיה הכספיים לתאריך מסוים, פנו הצדדים לבית המשפט. בית המשפט קבע, כי מכוחו של חוק ניירות ערך מוטלת על חברה פרטית החובה למסור לחברה הציבורית מידע כספי, לרבות דוחותיה הכספיים, והכול כנדרש על מנת למלא את חובות הגילוי הנאות המוטלות עליה לפי חוק ניירות ערך.
משרדנו ייצג את חברת אסם, יצרנית חטיף הבוטנים: "במבה" בעתירה נגד רשות השידור, שעניינה בתכנית טלוויזיה בכיכובה של הבובה "שוש", ובפרסומות לחטיף בוטנים המיוצר ע"י עלית, מתחרה של אסם, המכונה אף הוא "שוש". אסם טענה לשיתוף פעולה פסול בין רשות השידור ועלית, שפעלו יחד לקידום אינטרסים כלכליים משותפים וכך נוצרה, במימונה של עלית, דמות ה-"שוש" המהווה פרסומת מסחרית אסורה. בג"ץ קבע כי כיכובה של הבובה "שוש" היא בגדר פרסומת סמויה אסורה, שכן הרשות אינה רשאית לשדר פרסומת מסחרית (בג"ץ 1858/96 אסם, השקעות בע"מ נ' רשות השידור). בג"צ הוציא צו מוחלט שהורה לרשות השידור להימנע משידור התכנית ומעשיית שימוש בדמות "שוש" ובשמה בשידוריה.
באתר זה נעשה שימוש בעוגיות (cookies) ובכלי ניטור ואיסוף נתונים, לשיפור הגלישה באתר, לצרכי שיווק והתאמה אישית, ולמטרות נוספות. בכל שימוש באתר, אתה מסכים לקבלת העוגיות, לשימושים אלו בעוגיות ובכלי הניטור, ולמתן גישה לנתונים השמורים בעוגיות אלו. לפירוט נוסף ניתן לעיין במדיניות הפרטיות.